terug

Broodfonds

Onlangs heeft boqx 0 weer een ‘inspiratieavond’ georganiseerd, met deze keer als thema het broodfonds. Hieronder in het kort wat we die avond hebben geleerd:

Broodfondsen zijn gebaseerd op vertrouwen en kunnen worden gezien als een alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Iedere deelnemer van een broodfonds opent een eigen rekening, waarop hij (of zij) maandelijks een vast bedrag stort. De hoogte van de storting is afhankelijk van de gewenste uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid. Zodra een deelnemer ziek wordt, krijgt hij maandelijks een bedrag geschonken van de andere leden van het broodfonds. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat de deelnemers elkaar kennen of leren kennen. Daardoor is er bij eventuele ziekte geen controle nodig. Een nieuwe deelnemer wordt aangedragen door een al deelnemend lid. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers. Deze deelnemers kennen elkaar goed waardoor een broodfonds ook een uitstekende manier is om te netwerken.

Mocht je meer informatie wensen over het broodfonds dan kun je natuurlijk altijd je eigen adviseur bij boqx 0 bellen. Er is ook een website die je kunt raadplegen: www.broodfonds.nl.