terug

Uitstel en vooraf ingevulde aangifte

Voor de aangifte inkomstenbelasting 2018, en voor de aangifte vennootschapsbelasting, hebben wij voor al onze klanten uitstel aangevraagd. Dat betekent dat we tot 1 mei 2020 de tijd hebben, in plaats van tot 1 mei 2019. Uiteraard streven we ernaar om alle aangiftes ruim voor die datum af te hebben. Mocht, om wat voor reden dan ook, het uitstel voor jouw aangifte niet toegekend zijn, of voor een kortere periode, dan nemen wij contact met je op.

Het kan zijn dat je eerder dit jaar een brief hebt ontvangen van de Belastingdienst dat je voor 1 mei aangifte moest doen. Die brieven worden verstuurd voordat wij het uitstel aanvragen. Het betekent dus niet dat we voor jouw aangifte geen uitstel hebben kunnen krijgen. Je kunt de brief weggooien. (Maar als je het niet vertrouwt kun je ons natuurlijk altijd even bellen, dan kijken we het voor je na.)

Voor de aangiftes inkomstenbelasting hebben we ook een machtiging aangevraagd om de vooraf ingevulde aangifte (VIA) te mogen inzien. Hierin staan alle gegevens die de Belastingdienst al heeft, zoals inkomen uit loondienst, (eenmalige) uitkeringen of bankrekeningen in box 3. Het voordeel is dat we daarmee niet voor verrassingen komen te staan omdat we een inkomensbestanddeel niet hebben meegenomen, terwijl dat volgens de Belastingdienst wel speelde. Binnen twee weken kun je een brief van de Belastingdienst verwachten, met een activeringscode. Als je het goed vindt dat wij de VIA bekijken, zou je die code dan aan ons willen doorgeven? Liefst door een scan van de brief te mailen. Bedankt vast!