Autonome kunst

Autonome kunstenaars beoefenen de kunst in de meest traditionele vorm, waar veel mensen als eerste aan zullen denken bij het woord ‘kunstenaar’. Denk bijvoorbeeld aan schilders, beeldhouwers of dansers.

Rini Kersten werkt in de flamencowereld, nu als impresario. Hij is al heel lang klant bij ons, met als vaste adviseur Willem Haitsma.

Rini:

Impresariaat Rini Kersten is al ruim 25 jaar de meest toonaangevende theaterproducent op het gebied van Spaanse dans en pure hoogstaande kwalitatieve Flamenco. Daarnaast is IRK actief op het terrein van de Wereldmuziek en -dans. De activiteiten van IRK spelen zich niet alleen af op de Nederlandse en Vlaamse theater- en festivalpodia, maar ook ver daar buiten.

Willem:

Een autonoom kunstenaar zou ik Rini niet noemen, meer een dienstverlener in die sector. Toen hij zelf nog (flamenco) danste was dat anders: hij koos zijn eigen werk, manier van uitvoeren en plaatsen om op te treden.

Willem is een charmante man met een diep geworteld sociaal gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid
Rini:

Sedert de jaren 80 (vorige eeuw) was IRK ( toen nog genaamd Centro Flamenco Puro) klant van Dick Molenaar te Rotterdam. Maar Rotterdam was voor ons geen handige locatie, en na een interne reorganisatie adviseerde Dick ons over te stappen naar Thea Roolfs in Utrecht. En zo stonden we dus 10 jaar geleden aan de wieg van het huidige boqx 0. Aanvankelijk deed Thea zelf onze administratie, maar deze ging later over, via wat ‘tussenstations’ naar Willem Haitsma.

Willem:

Rini past goed bij boqx 0 omdat hij actief is in de culturele sector, zoals veel van onze klanten. Daardoor heeft hij te maken met diverse fiscale en administratieve eigenaardigheden waarbij wij hem goed kunnen ondersteunen, een uitdaging voor een fiscalist/belastingadviseur. Rini houdt van persoonlijk contact maar wil ook zijn zaken goed op orde hebben, wat mooi aansluit bij onze manier van werken. En, zeker zo belangrijk als de interessante vakinhoudelijke aspecten: Rini heeft gevoel voor humor, en is net als zijn partner een warm mens. Hij brengt prachtige producties op de bühne.

Rini:

Willem en ik kennen elkaar uit een vroeger leven in de vorige eeuw. Beiden hadden wij een bedrijf in de Kunsten in de roemruchte studio’s van het Utrechtse Sterrenboscomplex. Willem is een charmante man met een goed gevoel voor humor en een brede, gulle lach. En met een diep geworteld sociaal gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Zijn zeer gedegen vakkennis, behalve op administratief ook op juridisch gebied, in combinatie met zijn persoon, maken de samenwerking voor ons compleet.

Om in ‘Kunst’ vaktermen te spreken: Willem Haitsma; Douze Points.