Toegepaste kunst

Toegepaste kunst produceren degenen die hun werk maken in opdracht; bijvoorbeeld fotografen die een portretserie maken. Maar wij zien dit breder: voor ons valt iedereen die zijn creativiteit omzet in een eindproduct hieronder, ook als je dat misschien niet direct als kunst herkent. Denk aan tekstschrijvers, grafisch ontwerpers en architecten.

Een van onze klanten in deze sector is Veronique van Campen.

Veronique:

Ik ben grafisch vormgever en heb een eigen communicatiebureau sinds 1997. Ik ben daarmee begonnen samen met Annelies Dollekamp. Na 10 jaar samenwerking besloten we ieder ons weg te gaan en ben ik verder gegaan onder de naam Studioveer. Samen met tekstschrijfster Trea Scholten en webdesigner Herco Terweij heb ik nu een studio op de Kleine Geertekerkhof, het mooiste pleintje van Utrecht.
Ik werk vooral voor maatschappelijk georiënteerde bedrijven en maak uiteenlopende uitingen als boeken, jaarverslagen, identiteiten, magazines en campagnes. Iedere opdracht is weer een nieuwe uitdaging.

Irma:

Veronique is grafisch ontwerper, en ook bladenontwerper. Ze maakt vooral heel mooie dingen. Haar ontwerpen zijn allemaal kunstwerken, daarom is zij zo’n goed voorbeeld van waarom wij grafisch ontwerpers onder de toegepast kunstenaars vinden vallen.

In goede tijden is het fijn een adviseur te hebben die met je meedenkt, maar zeker ook in de wat lastigere jaren stonden Irma en collega's voor ons klaar met goede adviezen en hulp
Veronique:

In 1997 adviseerde Henk Manie in Amsterdam ons, nadat Annelies en ik aangaven deels parttime te willen werken, de sprong te wagen en volledig te gaan voor je bedrijf: ‘als je maar met 1 been in je bedrijf gaat staan zal je er nooit helemaal voor gaan’. En hij had gelijk. Nadat Thea Roolfs in Utrecht een afdeling van de Maniegroep (voorloper van boqx 0) had opgezet brachten we voortaan onze cijfers bij haar. Irma Werndly werd onze adviseur en door al die jaren heen bouw je een bijzondere relatie op. In goede tijden is het fijn een adviseur te hebben die met je meedenkt, maar zeker ook in de wat lastigere jaren stonden Irma en collega’s voor ons klaar met goede adviezen en hulp.

Irma:

Ik werk inmiddels al een hele tijd met Veronique en het verveelt nooit. Het is zo leuk om met haar te werken omdat zij een interessant beroep heeft en omdat ze een sprankelende persoonlijkheid heeft.

Veronique:

Ik kan niet vergelijken met andere kantoren, maar kan wel aangeven dat boqx 0 mij in al die jaren enorm heeft geholpen. Ik heb een hekel aan administratie en belastinggedoe. Begrijp maar half wat balans en boekhouden is. Omdat je volledig kan vertrouwen op boqx 0 (Irma), geef je een belangrijk onderdeel van je bedrijf uit handen. Door de persoonlijke aandacht en de knowhow op dit gebied weet je dat ‘jouw cijfers’ nauwkeurig verwerkt worden.